Midsommartårtan

Ville så gärna baka något till midsommar och mamma hittade en i en tidning som lät god. Jag bakade den och den var verkligen superenkel att baka, inga komplicerade moment alls! God vart den också, mycket god enligt mamma och pappa.


Imorgon åker jag till Stockholm och på torsdag vidare till London!

Inte riktigt packat än men jag har nog kollat upp allt som kan vara bra att veta. Kommer åka dit med en kompis och vi kommer hem på söndag. Det blir shopping shopping shopping! Tänker packa så lite som möjligt så jag kan shoppa så mycket som möjligt. Eftersom detta blir min fjärde gång i London så känner jag inte så stort behov av sight seeing och sånt, redan sett allt men jag ser fram emot att vara i LOndon eftersom det är en så mysig stad. Och Oxford Street är ju såklart jättejättebra!

Har
Min London-shopping 2010 :)


Studentflaket

I torsdags klädde vi flaket till studenten. En riktigt mysig kväll med klassen innan studenten.





Studenten var ju igår men den orkar jag inte skriva om än. Helt slutkörd är jag, tror aldrig jag gjort så mycket på en enda dag som jag gjorde igår. Till råga på allt är jag sjuk. Men jag hade kul och ångrar inget! 

6 Juni 2012

Sveriges nationaldag och bara två dagar kvar till studenten. Tror inte riktigt att jag fattat än. Tre år på natur har gått och efter fredag så kommer jag inte se min klass varje dag. Så konstigt! Även fast jag känner mig klar med gymnasietiden och gärna flytta ifrån Karlskoga med en gång så kommer jag sakna denna tid.

Har under dessa tre år fått några riktigt bra vänner och jag kommer sakna att inte umgås med dem varje dag. <3




Studentbalen 2012

Våran studentbal var igår och det var väldigt häftigt att gå på bal. Alla var så oerhört fina! Nu kanske inte balen var sådär jätterolig men jag är himla glad att jag gick. Det roliga var nog mest innan själva balen. Göra sig iordning, ta fina bilder och åka Cadillac och sen gå upp för den långa backen och ha allas ögon på sig.

När jag var klar med hår, smink och klänning och så åke jag och en kompis ut till våra dejter och tog bilder med dom. Efter det åkte vi ut till ett annat ställe lång ut i skogen och tog bilder med fem andra par som alla gick i våran klass. Riktigt fina bilder blev det! Stiliga pojkar i kostym och fina flickor i vackra klänningar.









  





  

Sen var det dax att åka till våran bil och chaufför. Detta var nog för mig kvällens höjdpunkt! En ljusrosa Cadillac! Vi åkte först ett par varv genom stan och ittade på alla andra som även dom åkte genom stan. Sen åkte vi upp till röda mattan och klev ur! Och jag stod på fötterna hela tiden, inget stå på näsan här inte! Sen gick vi upp för backen och jösses vad mycket folk det var där! Helt galet mycket folk. Promenade upp gick bra iallafall och Mamma fick sina bilder.







  



När vi väl kom in fick vi en välkomstdrink och det minglades en del. Sen gick vi och satte oss och maten kom in. Förrätten, okej. Huvudrätten, nej. Efterrätten, MUMS! Vi satt till bords i några timmar och sen var det dans. Min baldejt bjöd upp till dans så det blev två omgångar vals! Trångt på dansgolvet och valsen kanske var lite knackig men jättekul var det iallafall. Sen blev det annan dans.




  




Min baldejt var helt fantastisk och jag kunde inte ha bett om någon bättre. Han var superbra och jag är så nöjd som man kan bli. Tack! 


2 Juni 2012

Sitter med Mamma och tittar på Amazing Race. Dom är just nu i Hongkong, Kina och det ser så kul ut. Den dag det programmet kommer till Sverige så anmäler jag mig direkt! Och så ska jag tvinga med mig någon som jag tror jag kommer ha kul med. Och åka jorden runt!!!

Än så länge har jag inte lämnat Europa tyvärr. Finns så många platser som jag vill se och så mycket som jag vill uppleva. Tyvärr så fattas två saker för att jag ska kunna ge mig ut i världen och se/uppleva allt jag vill, pengar och någon som är villig att resa med mig. När jag har dom två sakerna (vilket jag KOMMER ha i framtiden) så kommer jag med all säkerhet spendera mestadels av året på resande fot.

De resor jag varit på än så länge är:

2004   Teneriffa
2005   Gran Canaria
2006   Kreta
2007   Mallorca
2008   London x2
2010   Apeldoorn och Amsterdam, Holland
2010   London, England och Paris, Frankrike
2011   Brno, Tjeckien och Wien, Österrike
2011   Sevilla, Spanien

Kreta
Jag kommer inte ihåg speciellt mycket från den resan. Vi låg väl mest vi poolen men en liten resa åkte vi på, till Europas enda naturliga palmstrand! Jag var 11 år när vi var där och tyvärr inte så flitig med kameran.
     

Mallorca
Även denna resa var mest ligga och dra sig vid poolen. Mallorca var ett trevligt ställe men det var för lite äventyr för min smak. 
     

     

London
London var kul att åka till. Massa sightseeing, Madame Tussauds, the dungeons, shopping m.m. Mycket roligt. Var där i Juli med hela familjen och sen även i Oktober med bara Mamma.
     

     

     

Apeldoorn och Amsterdam
Åhh Holland är ett av mina absoluta favoritställen. Det var så härligt att vara där, alla verkade så trevliga. Och allt var så mysigt. Vi var där på Basebollresa då min bror skulle dit på landslagsläger. Han var där medan vi åkte runt på annat. Det var fotbolls-VM när vi var där och så fort Holland gjorde mål så skreks det från alla hus runt om kring, det var ganska häftigt. Hela landet var även dekorerat i orangea flaggor och massvis med fotbollsrelaterade prylar. Fotbollen var verkligen viktig för do och dom fick ju trots allt en silvermedalj, men när spanien vann fiaalen så hördes det att grannarna inte var glada!

Vi åkte till ett nöjesfält en dag och åkte karuseller, Walibi World, vi kollade på Baseboll-matcher, vi bodde på det bästa hotel jag någonsin bott på och jag åt världens godast sallad! Vi såg Anne Franks hus och miljontals med cyklar. Vi åkte båt på kanalerna i Amsterdam, vi åkte tåg genom landet och vi bilade runt längs den Holländska kusten. Hollands-resan var riktigt jäkla bra!
        

     

     

       

     

     

London
Höstlov=shoppingresa med Mamma och denna gång i London. Shopping shopping shoppig! Vi åkte även sån där töntig turistbuss och såg allt värt att se. 
     

       

     

Paris
En dag under Londonresan tog vi direkttåget till Paris som gick under vattnet. Så en hel dag spenderades i Paris! Även här åkte vi töntig turistbuss och sen gick vi hela Champs Elysses. Vi var inne i en superstor och superlyxig Louis Vuitton där jag verkligen inte hörde hemma haha. Vi åt crepe, shoppade, åt fanatstiskt goda Macarons, såg Eiffeltornet, Louvren, Notre Dame m.m. och jag talade franska! Och blev förstådd! Paris var fint och dit vill jag definitivt åka igen och då såklart spendera mer än en dag.
     

     

     

     

     

Brno, Tjeckien
Ytterligare en Basebollresa. I Tjeckien fanns inte sådär jättemycket att göra så vi kollade ganska mycket på baseboll. Det var VM för småpojkar som spelades och min bror var med. Det regnade ganska mycket under den resan med. Men vi tog en shoppingtripp till en mycket modern galleria med massa bra affärer, vi åt på fiskresturang (gott) och vi kikade runt i stan. Det mest kända i Brno är nog deras domkyrka och den var fin. Låg på en stor kulle mitt i stan så när man stod där uppe hade man en fanatstisk utsikt över staden. 
     

     

     

     

     

     

Wien, Österrike
För att åka till Brno så flög vi först ner till Österrike för att sen hyra en bil och bila upp till Tjeckien. Men mamma, pappa och jag stannade några dagar i fina Wien. Wienerschnitzlarna var stora som dasslock och alla byggnader var superfina. Mycket mysig stad med massor att se.
     

     

     

     

     

Sevilla, Spanien
Här vad det alldeles fantastiskt och kliva av planet och känna Medelhavsdoften. Och att se palmer! Jag älskar det! Häftig stad som jag egentligen inte kände till innan vi åkte dit. Smala gränder, jättebra shopping, palmer överallt, en flod som flöt rakt genom staden och ett femstjärnigt hotel att bo på. På hotellet fanns ett spa som mamma och jag provade, första gången för mig. Jag fick en manikyr, ganska trevligt men kanske inte jag skulle betala för igen.

I Sevilla finns även en tjurfäktningsarena och den används fortfarande. Vi åkte dit för att gå på en guidad tur och se arenan. Tjurfäktningssäsongen var slut men även om den varit igång så hade vi aldrig sett på fäktningen. Djurplågeri och hemskt! Men det var intressant att höra om tjurfäkting även om guidens engelska inte var den allra bästa. 

Sen någon månad efter att vi kommit hem fick vi se att filmen Knight and Day men Cameron Diaz och Tom Cruise spelats in där. I filmen åker dom på motorcykel genom staden och jag och mamma kände igen allt. Dom åkte till och med genom tjurfäktningsarenan. Ganska coolt tycker jag.
     

     

     

       

     

     

      

Jösses vilka minnen som kommer tillbaka till mig nu när jag kollat igenom bilder från alla mina utlandsresor. Jag saknar allt och vill tillbaka!!!

Till sommarn åker jag för fjärde gången till London. Den här gången med en kompis. Ska bli jättekul, vi ska shoppa loss! Sen ska jag även förhoppingsvis åka till USA någon gång innan nästa sommar. Hade tänk hälsa på en annan kompis som ska dit som au pair. Så spännande det ska bli att lämna Europa för första gången men även himla läskigt eftersom jag kommer åka helt själv. Hoppas USA-resan blir av för jag vill verkligen åka dit!

Shoppat! Igen...

Åket in till Marieberg idag för lite shopping med Mamma. Jag måste verkligen sluta köpa saker! Snart har jag ju noll kronor kvar...

Kan väl trösta mig med att allt det jag köpte var nödvändigt iallafall. Sen bidrog även Mamma en del eftersom jag är fattig för tillfället.



Nu när jag har väska och örhängen så är min bal-outfit komplett. Eftersom det tydligen ska rega på oss på baldagen köpte vi även ett vitt enkelt paraply. Alltså nödvändigt, kommer använda paraplyt senare med för det var faktiskt fint.

Svarta jeans behövde jag eftersom mina är trasiga och skor behövde jag eftersom mina nuvarande är för lortiga!
Linnet var bara för att jag gillade det dock... Men mobilväskan var viktig, en sån har jag velat ha länge för en sån är praktisk.

Mamma köpte ponchon och tycker att jag ska ha den på studenten då det tydligen också ska regna. Men jag provade den när jag kom hem, INTE charmigt! Så jag skippar nog den...

     

Sen åt vi såklart den goda mackan som vi alltid äter när vi är där inne.


Grattis Anton och Sigrid!

Finalen av Lets Dance är över och Anton Hysén vann! Helt rätt tycker jag. Molly var grym men Anton var grymare! Har i princip tittat hela säsongen och älskar programmet. Kanske mest för att jag såååååååå önskar att jag kunde få vara med. Blir så avundsjuk varje fredag för det ser så himla kul ut. Nu vet ju jag att jag aldrig kommer få chansen att vara med för det är kändisar som är med och jag är definitivt inte en kändis. Men om jag, av någon oförklarlig anledning, skulle få chansen att vara med så skulle jag tacka ja utan att tveka ens en sekund!  

   

Rings

Följde med mamma till Lindex för några dagar sen och hittade dessa supergulliga små silverringar. Passade utmärkt att mamma skulle handla lite för då kunde dom bara åka med lite lätt haha. Tack mamma!





Mångspråkig...? Jaa tack!

Jag älskar verkligen språk och har som mål att åtminstone kunna fyra språk (gärna flytande) innan jag dör, helst fem. Jag har tänkt mig:

Svenska         Mitt modersmål, alltså inga problem.  
Engelska        Inga direkta problem här heller. Känner mig väldigt nöjd med min engelska.
Franska         Behöver definitivt förbättras. Jag kan läsa och förstå ganska bra i dagsläget men att tala...njaa...
Kinesiska       Började i år, inte kommit speciellt långt än men till sommarn ska jag se till att jag kommer igång.

Arabiska
        Ska jag lära mig senare. Tänker fokusera på de fyra ovanstående så jag kan dom riktigt bra innan jag börjar på mitt femte språk.

Chrouching tiger hidden dragon

För några dagar sen så kollade jag på "Crouching tiger hidden dragon" som är en kinesisk film. Jag har hört massa gånger folk som relaterar saker just till Crouching tiger hidden dragon så jag var himla nyfiken på att ta reda på vad det var.

Filmen var såklart också på kinesiska. Jösses vilket jobbigt språk det är när det kommer till uttalet! Hur ska jag kunna klara av det?! Fast såklart, övning ger färdighet så jag får väl titta om och om igen på filmen tills jag fattar ;)

Eftersom filmen var på kinesiska och jag inte kan kinesiska så var det ganska svårt att förstå vad som hände. Det fanns såklart text att läsa men det känns mer dynamiskt att höra orden än att läsa dom. Fast å andra sidan så brukar jag sällan fatta filmer när jag ser dom oavsett vilket språk de är på. Hahaa 

RSS 2.0