Rom

För några veckor sen var jag och Mamma i Rom. På lördagen skrev jag högskoleprovet och direkt efter kom Mamma med bilen och hämtade mig. Vi åkte direkt mot Stockholm och Arlanda där vi bodde på hotell över natten. Jättemysiga små stugor att bo i. Vi gick till hotellets resturang och jag beställde en Ceasarsallad. Så god! Måste lära mig att laga sån själv.
 
 
Vi fick gå upp kl 4 på morgonen för att hinna till flygplatsen i tid.
 
 
 
Vi kom fram till Rom typ runt lunch och hade verkligen hela dagen på oss att göra saker. Vi tog oss först till hotellet som verkligen låg mitt i Rom. Det tog bara ett par minuter att gå till den stora stationen där alla tåg, bussar och metros utgick ifrån. Vi åkte tunnelbana i Rom och det fanna hela två linjer (!). Kan säga som så att det var helt omöjligt att åka fel. Busenkelt!
 
När vi lastat av allt på hotellet åkte vi iväg till först Spanska trappan och sen till Colosseum. Nästkommande dag skulle vi möta vår guide vid Spanska trappan så vi ville kolla så vi hittade. Samma sak med Colosseum, vi skulle möta vår guide där en annan dag så lika bra att ha koll på vart det låg. Efter vi lokaliserat allt gick vi och åt. Mamma åt pizza och jag en supergod svampsoppa.
 
Varning för slajmig italienare i bakgrunden.
 
 
På måndagen mötte vi guiden och några andra och gick runt i Rom till fots. Hon berättade om allt och vi såg allt.
 
Det fanns palmer i Rom!
 
En av många byggnader vi såg, Pantheon. Stor!!!
 
Mamma fotade mig under paraplyet när det duggregnade lite vi Fontana di Trevi.
 
Efter promenaden genom Rom åt vi båda Pasta Carbonara, liktade illa, smakade gott. Som gick vi runt och shoppade på shoppinggatorna. Så extremt jäkla dyrt! Men jag hade bestämt mig innan att jag skulle shoppa så det gjorde jag även fast det gjorde ont i plånboken.
 
Kikade även lite på denna kloss, Viktor Emanuel-monumentet.
 
Nästa dag, tisdag, fortsatte vi på shoppinggatorna men jag var så trött fysiskt att det knappt fanns. Helt ortoligt men jag orkade ingenting, ville bara sätta mig ner mitt på gatan. Sen efter lunch åkte vi till Vatikanstaten och fick en guidad tur där med. Visst var Vatikanstaten lite cool men inte alls lika pampig som jag trodde att den skulle vara.
 
Taket som man inte får fota men som man inte kan låta bli att fota iallafall.
 
Den stora St Peterskatedralen som verkligen var STOR! I den kyrkan kände man sig verkligen som en fis i rymden.
 
På onsdagen var det guidad tur runt i Colosseum och Forum Romanum och det spöregnade. Det regnade som aldrig förr och blåste storm samtidigt. Lite svårt att ta bilder så kameran låg i fickan för det mesta under den tiden.
 
Colosseum inifrån.
 
Några bilder från Forum Romanum tog jag knappt för just där i storm och spöregn kände jag inte riktigt föra att fota stenblock och lera...
 
På torsdagen sen åkte vi hem...
 
Men vi får inte glömma den absolut bästa upplevelsen på hela resan. Det var på onsdagen strax innan regnet kom som Mamma och jag gick tillbaka till Fontana di Trevi och köpte äkta italiensk glass till mig, Gelato! Åhhh så gott det var! Aldrig ätit glass så god! Och en sån fin utsikt med. MUMS!
 
 
 Tack så mycket för den resan Mamma, jag tyckte om den massor!

Onsdagens hockeymatch

 
 I onsdags möttes BIK Karlskoga Djurgården här i stan och vilken jäkla bra match det var! Så extremt spännande och som alltid var det både psykiskt och fysiskt jobbigt och se matchen. När Djurgården knaprar in och målskillnaden bara blir mindre och mindre... Men det löste sig som det oftast gör för Bofors. Jag kunde inte vart nöjdare på vägen hem, 5-3 blev resultatet.
 
Lyckades även denna match norpa åt oss de bästa platserna. Nere i hörnet, så nära isen att vi nästan kan slicka på plexiglaset. Precis så ska det vara! Man ser allt! Ingen i vägen och ingenting sker allt för långt bort. Perfekt uppsikt över spelarbåsen med. Man missar inget!!!
 
Innan matchen började så hyllades Bengt-Åke Gustavsson. Det hölls tal, han fick blommor, han vinkade och hans tröja hissades upp i taket. Var dock inte så mycket av en tröja utan mer av en plansch med hans namn och nummer på. Hans nummer, nr 16, pensionerades även i samma veva. Den lilla ceremonin var väldigt häftig att se tucker jag.
 
Var tillbaka i hallen idag och åkte själv lite skridskor med Erica. Skridskor är kul och smärtsamt och jag vill bara åka mer och mer och mer.

Årets önskelista

Både födelsedag och jul kommer upp snart och min önskelista är ganska kort i år. Jag vet att resan till Rom var stor del av mina födelsedagspresenter och det var också en väldigt bra sådan. Jag föredrar ofta upplevelser före prylar i present så en resa är perfekt. Väl i Rom köpte Mamma en väska till mig som är födelsedagspresent så man kan nog säga att jag redan fått mina födelsedagspresenter. Men julen är fortfarande kvar och detta är vad jag önskar mig:
 
"Ringförvaring" - en låda till mina ringar alltså
Just nu ligger alla på fönsterbrädan och gardinen välter ner dom hela tiden, inte kul.
 
 
"Petter och hans fyra getter" - bästa barnboken som finns
Kan verka lite fjantigt att jag önskar mig en barnbok men den är min absoluta favorit och jag älskar den lika mycket nu som när jag var barn. Den är ett riktigt barndomsminne och jag vill helt enkelt bara ha ett exemplar av boken jag tycker så mycket om.
 
                                 
 
Smyckesträd
Ett stort ett med många krokar som ser ut som ett riktigt träd. Inte ett litet med knubbiga stumpar som ska föreställa grenar.
 
                                       
 
Längre lista har jag inte. Är inte lika materiell längre som jag var i min barndom. Känner inte att jag behöver speciellt mycket...
 
Pengar är såklart en trevlig present också...

16 November 2012 och extrem längtan efter julen

Sitter invirad i en filt och lyssnar på julmusik för nu tycker jag att det är dags! Snart ska allt pynt upp, jag ska baka ett dussin olika sorters julgodis och förhoppningsvis är backen täckt av snö snart. Hela året går jag och längtar som en tok till julen och nu när den äntligen närmar sig känns det som att den kommer alldeles för fort. Jag är inte redo! Allt måste vara iordning i god tid innan och det är det inte. Mitt rum kan till exempel inte vara stökigt till jul men jag orkar inte städa. Och om jag inte slutar äta så mycket socker nu som jag gör så kommer det inte funka med julgodiset. Jag måste äta julgodis! Jag kommer inte komma igenom dörren framåt nyår... Enda lösningen i sånna fall är att vi bygger ut dörrkarmarna för jag kan INTE skippa julgodiset!
 
Finns så mycket att se fram emot i December. Första December plockar jag alltid upp min julgran som jag har i mitt rum. Blå, silvrig och vit och det är det absolut bästa någonsin och vakna och se den i hörnet. Bara två veckor kvar. Oj jösses, TVÅ?! Det är inte alls länge kvar, innan jag räknade precis nu trodde jag det var längre kvar... Men inte blev jag ledsen över det inte. Två julbord har jag att se fram emot med! Och eftersom julkalendrarna är längt ifrån lika bra som när jag var lite tänker jag se om min favorit, "Trolltider". Åhh den är så bra! Och något av det bästa, de små chokladkalendrarna. Kommer skaffa en sån varje jul tills jag dör, älskar dom. Och sen självaste julafton såklart...
 
December och julen gör mig så glad!
 
 
 

5 November 2012

November är här. Äntligen! Nu börjar den härligaste tiden på året och som jag har längtat. Det är mörkare på mornarna och det är kallare under dagarna. December och julen kryper allt närmare. Härligt!
 
Men just i detta nu sitter jag i klassrummet och vi går igenom allas visprojekt, usch jag vill inte ha någon kritik på min. Alla andras var så bra, själv skäms jag lite...! Trodde jag kunde lämna detta projekt bakom mig när jag gick på lov. Fast å andra sidan är allt ganska tjatigt här, lär väl inte slippa detta projekt förens till sommarn då jag slutar här.
 
Var ju borta mestadels av lovet då det tydligen snöade en hel del, himla synd att jag missade det. Nu är det kalt på marken och plussgrader i luften. Men snart är det ett vit täcke som täcker Sverige hoppas jag.
 
Såhär vill jag att det ser ut när jag lämnar huset.

RSS 2.0