Skrev ut en liten ordbok

Som sagt så ska jag ju lära mig mandarin så idag skrev jag ut en egen ordbok här hemma. Blev en hel del papper...


...närmare 119 för att vara exakt.

  

På dessa 119 sidor fick det plats 3000 tecken. Om man kan 3000 tecken så har man tydligen 99.2 % förståelde för det kinesiska språket. De 3000 som min ordbok består av är de 3000 vanligaste. På framsidan står det The Most Common Chinese Characters in Order of Frequency.



Det blev en ganska tjock bok när jag satte ihop den ;)


Dumma tärning!

Sitter på programmeringen och ska programmera en tärning i Java men det vill inte! Nånting blir fel... Jag förstår inte vad som blir fel och just nu så orkar jag inte fråga om hjälp :/ Jag väntar ut tiden...


Lunch på stan

I onsdags bestämde jag och tre av mina klasskompisar (L, E och C) oss för att åka till stan och äta lunch. L körde! Jösses vad härligt det är att ens vänner har fått körkort :)

Vi åt på Som Hemma och jag har hört att de har en supergod Clubtoast så jag provade en och... DEN VAR SUPERGOD!!! :D

 
(Bilden är dock inte min, fann en bild på Google som jag faktiskt tror är från Som Hemma)

Älg mitt i stan???!!!

Detta är vad vi åkte bredvid på vägen hem från elgiganten idag! Helt sjuk! Har aldrig sett en vild älg på så nära håll. Så coolt när vi körde om den. ;)






Looken idag...



Svarta boots med kilklack, jeans från beschka, Brno, Tjeckien, svart kofta, svart tunika, svart skinnjacka, svart halsduk och fläta. Märkte just nu hur otroligt svart min outfit var idag hahaa. Men men...jag tyckte att den funkade iallafall.

Sovmorgon + mandarin

Så skönt med sovorgon till kl 11 idag. Blev väckt både kl 7 och kl 8, inte lika skönt. Kunde inte somna om efter 8 så jag gick upp och började med mitt projektarbete, att lära mig mandarin!

Jag tycker att det är jättekul än så länge. Hittade hjälp på internet där de på en sida läser alla texter från boken. Superbra! Det ända svåra just nu iallafall är att skriva tecknen, vet inte i vilken ordning jag ska dra sträcken...


Macarons

Detta är vad mamma kom hem med idag. JAG VILL BAKA NU!!!




Har ätit en del macarons här i Sverige men ingen har ens varit i närheten av så god som den jag åt i Paris. Goddomligt god var den! Precis som på sida ovanför så var den Choklad/Passionsfrukt <3 Hoppas hoppas hoppas att den i boken är lika god som den jag åt i Paris! 


Dagens

Vi har så otroligt mycket att göra på NV just nu. Sjukt mycket biologi, den är värst. Längtar sååå till nästa termin då jag inte har biologi alls! Tyvärr för några av mina vänner så har dom hela 8 biologilektioner i veckan! Fast dom har ju själva valt det så...

Har typ skrivit färdigt min krönika idag. Hon sa max en sida, jag fick ungefär en halv, räcker det?

Iallafall...IMORN BÖRJAR JAG KL 11 :D Älskar långa sovmornar! Därför kan jag vara uppe lite sådär extra sent idag hehe.


Tårta

Som sagt så vann vi NV-kampen för några veckor sen och just därför firade vi med tårta idag :D Brukar vanligtvis inte äta tårta men dom som bjöds på idag var faktiskt väldigt goda. Himla härligt och äta tårta på lektionen med klassen.



Idag invigde jag några av mina inköp från igår. Jackan och halsduken samt de bruna bootsen och ringen. Mamma impregnerade skorna imorse och det var inte bra... De blev jättekonstiga, helt fläckiga och så, men nu är det fixat så de ser i princip ut som när jag köpte dom (bara lite mörkare kanske).



Just ni befinner jag mig i soffan framför Malmö vs Bofors. HEJA BOFORS!!!

Har gjort en del planer för veckan med:

Onsdag: Bild och Form
Torsdag: Äta lunch ute med kompisarna
              Njuta på läktarn när resten av klassen tvingas genom ett pip-test på idrotten
              Träffa en vän på stan som jag inte sett på jättelängen nu
              Träffa en annan vän och gå på bio (Friends with Benefits)
Fredag: Se om ytterligare en vän vill äta lunch med mig
Söndag: Till Arvika för släktträff 

Resten av tiden...PLUGGA!!!

Shoes

Storshopping i Marieberg idag. Det jag bestämt var ute efter var skor och jackor!!! När jag verkligen vet vad jag vill ha så brukar jag faktiskt hitta det, så även idag. :)

Mamma visste inte att de öppnade kl 11 på söndagar så vi var där redan kl 10... Men då åkte vi till Ikea ist och tog en morgonfika. Inget går upp mot cheesecake på morgonen.  Där köpte jag ytterligare en planta att ha i fönstret + "ombyten" till mina (nu) två plantor. 



Drog över till Skopunkten direkt efter och två par skor följde med hem.



Älskar verkligen dom bruna! Men båda paren är helt perfekta, mest för att de är klackar men inte känns som klackar.

Sen åkte vi in till Marieberg som var den ursprungliga planen och jag som inte kan låta bli köpte lite mer saker än bara skor och jackor såklart...

En till halsduk (men denna gång var det faktiskt okej för jag hade ingen svart), en svart bandeau (likadan som den vita jag har), tre par trosor och en massa toffsar.



Sen hittade jag även en ring som jag fastnade för...


Sen tog vi lunchpaus. Grillad kyckling-chiabata=MUMS! Så god!


Vinterskor är ju såklart ett måste nu när kylan närmar sig och även om dessa inte ser speciellt varma ut så är dom det. Fodrade med ludd och jättesköna. Tror att jag gillar pälsen längst upp...än så länge iallafall...


Som tur var så hittade jag även en jacka innan dagen var slut. Tyvärr inte exakt en sån jag hoppats på men den här är nog den näst bästa så jag nöjer mig. Jakten efter den gröna tygjackan fortsätter...


Om man sammanfattar dagen så är jag oerhört nöjd!
  


Skörden

Idag plockade mamma och pappa in skörden. Detta kan man verkligen kalla ekologiskt och närodlat! Smakade en morot förut och...ekologska morötter är helt klart de godaste morötterna.


Morötter, potatis och silverlök.

Helg! Äntligen!

Den här veckan var extremt jobbig. Blev sjuk i måndags (har inte varit sjuk på superläge) och blev frisk idag. Har massa läxor jag borde göra nu eftersom jag inte orkade göra några under veckan. Nu ska jag strax skriva inlämningsuppgift i biologin och efter det ska jag nog börja med mitt projekarbete: MANDARIN! :D

Nytt godis vi hittat denna vecka...

Center Kokos: Mycket god. Älskar choklad med kola i! Och kokosen gav lite extra konsistens.


Maoam Sour: Hittade denna på godishuset, utifrån bilden så är det persikosmak, det var det. Och utifrån bilden så ska den vara sur, det var den!!! Den levde helt klart upp till sitt namn.


  

Marabou Orient:
Toppbetyg, toppbetyg, toppbetyg!!!



Slutar om 1 timme 43 minuter och 52 sekunder...

Har svårt att koncentrera mig... Sitter på programmeringslektionen just nu och väääääntar på att få åka hem. Måste dock genomlida en lång matte diskret-lektion först.


Ge mig vinter!!! NU!


Storm

Stromen Katia är här nu och jösses vad det blåser! Träden ligger nästan ner på marken och jag höll på att blåsa av cykeln på vägen hem. Men nu när jag är hemma så är det rätt mysigt. Detta skedde till följd av blåsten...



Känner även att jag börjar bli lite förkyld så idag körde jag på varmt, mysigt och "hoppas-jag-inte-blir-sjuk" -kläder.



Igår körde jag också på förebyggande. Då var det dags för soppa! Kantarellsoppa!

    
Koppen är den jag fick som present på min avtackning från sommarjobbet. Det var perfekt för soppa.

Essäer är INTE kul...

Ska tydligen skriva en dum essä om "språksociologi" och det är inte alls kul! Svårt och onödigt tycker jag, men jag har iallafall kommit en bit på vägen. Fick nyss veta att jag inte har word på min dator så jag tvingas skriva allt för hand. Jag hoppas att det jag skriver blir 1-2 dataskrivna sidor när jag skriver in det senare.


Fast nu tog jag en lite paus för att kolla på Erik och Mackan. 

Pappa fyller år idag men eftersom han inte är hemma så firade vi honom igår med HALLONPAJ! Blev lite över så det åt jag till frukost. Hehe. Lunch blev precis som förra veckan, pasta/lax/spenat-saken från findus.

   

Bestämde mig även för att titta närmare på min underbara världskata så jag rullade ut den... 


...och den är lika stor som min säng! Men jösses vad fin den är och att Karlskoga står med... WOW! Jag är så nöjd!!! :D 

Mmm...marabou

Mamma kom hem med något nytt och gissa om jag blev glad! Vi har bestämt att då vi hittar någon ny sorts Marabou så köper vi den! Oavsett vad!!!


Och den här var så god! :D Synd att vi måste spara till pappa för annars hade den varit slut vid det här laget...

Det är förfärligt att de allra godaste marabousarna alltid är LIMITED EDITION :( minns tillbaka till förra året då Marabou Passion fanns. Den var utan tvekan det godaste godiset jag ätit i mitt liv! <3 Kom tillbaka!!! 


Storshopping på bokhandeln

Allt är i en enda stor röra just nu och jag känner att jag verkligen behöver organisera mig en del. Därför tog jag med mig mamma till bokhandeln och köpte en del saker som förhoppningsvis kommer hjälpa mig att hålla ordning på allt.

    
En whiteboard att skriva upp allt viktigt på så jag  kan titta på allt samtidigt och får en överblick på allt som borde göras. Köpte även en kalender som jag kan bära med mig. Hade egentligen inte tänkt köpa en kalender för att jag vanligtvis brukar vara så dålig på att använda dom, men den här verkade så oerhört bra. Så denna gång ska jag verkligen försöka.

Sen hittade jag även något som jag velat ha i så många år...

En världkarta!!!

    
Har velat ha precis en sån här hur länge som helst nu. Ska sätta ut en nål på varje ställe jag besökt och jag har tänkt att bära med denna karta genom hela mitt liv. Förhoppningsvis får jag en nål utanför Europa snart!

Den är väldigt stor kartan ( 200 x 124 cm) och kommer säkert ta upp hela väggen, men innan jag kan sätta upp den måste jag och pappa köpa en korkskiva att ha bakom. Har jag tur så följer han med mig imorn.

Så oerhört jätteglad över mitt inköp! :D

Mums

Denna helg var hela familjen i Skövde och kollade baseboll, jag stannade hemma. Det betydde i sin tur att jag fick fixa mig egen mat. Väldigt enkelt då man endast behöver vrida på mikron.

Jag provade en ny grej den här gången och gissa om det var gott? :D

 

Efteråt så passade jag på att baka lite. Jag vet att man inte får säga vad dom heter egentligen så jag bakade *****bollar. ;) Med en massa olika strössel!


Himmel

Var nyss ute och fotade lite. Tycker att moln är ett roligt objekt då man står bakom kameran.






Vilka är bäst? Jo NV3!!!

Igår var det programdag på Bergslagsskolan då vi tävlade mot NV1 och NV2 och vi krossa dom totalt!!! En riktigt bra dag var det och jösses va kul vi hade. Jag var med och tävlade i limbo, dragkamp och levande alfapet och jag gjorde iallafall en hyffsad insats. 

Poängen: 

NV1     13,5
NV2     16,5
NV3     21


Suddig bild, jag vet men detta är iallafall ena riktigt glada vinnare/regerande mästare!!! Min klass är faktiskt himla bra, alla är så oerhört snälla och jag trivs väldigt bra. :)

Efter nio-kapen vi hade på förmiddan så åkte vi till Boda Borg och sprang runt bland banorna och det var väldigt kul det med. Visserligen fick vi inte så många stämplar men vad ska man med många stämplar till när man har såpass skoj som vi hade?

   
Den dagen hade jag faktiskt hela 3 (!) olika outfits på mig.

1. Nio-kamps-kläderna. Lätta och röra sig i och dom känns bra med ;)
2. Riktiga träningskläder för dom fysiska äventyren på Boda Borg.
3. Lite finare kläder för att fika med M och E.

RSS 2.0