Inget regn i Sevilla tack!

På alla (verkligen alla) vädersidor jag tittat på så visar det regn under hela den tid jag ska vara i Sevilla :( Varför? Ska vara soligt ända fram tills då vi landar, sen ska det regna... Och det fortsätter regnar tills den dag då vi åker hem. Efter det kommer solen igen...


Snälla! Inget regn i Sevilla! Vi har tillräckligt med sånt här hemma.

Hawaii Five-0

Åhh det är så himla bra!!! Veckans höjdpunkt när denna serie visas. Citat från Monsters INC: Dom är så tuffa! Älskar verkligen de spännande händelserna och att det är skottdrama i varje avsnitt. Första säsonen är nu slut och det dröjer ända till våren förens nästa säsong kommer... Tur att repriserna precis börjat gå på TV11. :) 




Jag ska helt klart önska mig första säsongen av Hawaii Five-0 till min födelsedag eller till jul.

Vouge en francais? Bien sûr!

Vill så otroligt gärna kunna flytande franska! Eftersom jag inte får läsa mer franska nu i gymnasiet så måste jag försöka på egen hand så därför grävde jag fram min franska Vouge igårkväll och bläddrade lite. Jag förstår ju en hel del men LÅÅÅÅNGT ifrån allt. Ska försöka läsa i den lite oftare från och med nu så till slut så kanske jag lär mig något. ;)


Är förresten lite nyfiken på den där dvdn...har inte tittat på den än. Undra vad som finns på den tro?

Ny väska

Ville shoppa mycket inne i Linköping men allt jag fick med mig hem var en väska. Men inte fyy skam för det. Tycker att den är jättefin!



Definitivt en väska med mycket volym.



Fast det kanske var bra att jag inte shoppade så mycket idag för det betyder att jag kan shoppa ännu mer i Sevilla! :D

Linköping Universitet

Klev upp kl 5 i morse för att åka buss i 2,5 timmar för att komma till Linköping universitet. Jag trodde att vi skulle få reda på massa bra fakta om skolan, vilka utbildningar som finns, hur det är att bo där m.m. men så var det verkligen inte! Allt vi gjorde var att sitta på en massa föreläsningar... Dom var väl visserligen lite intressanta men jag kände inte att jag vann något på att sitta där dock.

Så jag och två kompisar tog bussen inte till centrum för lite sightseeing/shopping.


Skolan

Skolan igen

Inuti skolan

Såg lite skojiga blommor inne i centrum

Tycker att Linköping var en ganska fin stad men jag vet inte om jag vill gå i skola där

Såg flera fina träd. Hihi

Dagens fika.

"Vad är klockan?"

Kom till skolan i morse och fick reda på att två av killarna köpt exakt likadana klockor som jag redan har. Så himla lustigt! Har haft min i säkert två år nu och helt plötsligt köper de varsin likadan. 

 

Och eftersom den klockan är så himla stor så är det tydligen väldigt roligt och säga: "Fråga mig vad klockan är", så det fick jag höra ett antal gånger idag.  

Rugby

Just nu pågår Rugby World Cup 2011 och jag är fast! Det är faktiskt himla kul att titta på och man förstår ganska snabbt vad spelet går ut på.

Idag var det semifinal mellan Nya Zeeland och Australien. Derby! Jag gillar verkligen hur Nya Zeeland börjar sina matcher. De genomför en traditionell dans på planen inför sina motståndare. Vad jag har förstått så kallas dansen "Haka". 

 

Så häftig! Lite som i Glee faktiskt ;)

Final på lördag mellan Nya Zeeland och Frankrike. Då tänker jag titta!


Skola, matte, macarons, joga...

Nu börjar man verkligen förstå att det snart är vinter. När jag gick upp imorse var det -4 grader och frost överallt. Blir vinterjackan i fortsättningen. Vill så gärna ha en ny vinterjacka btw. Drömde om en en gång men än så länge så har jag inte hittat den i verkligheten. Typiskt...för den var så fin i drömmen.



Hade två mattelektioner i skolan idag och fortsatte med matten även när jag kom hem. Har matte D-prov på måndag morgon och känner mig mindre förberedd än någonsin. Matten är så svår just nu. 



Kände verkligen för att baka macarons igen...så det gjorde jag!



         





Chokladmacarons med nutella!

Och som avslutning på dagen så tog jag ett litet jogapass.



Tände till och med Gösta (älgen) för första gången i år. Riktigt mysigt!


Jag blev beroende av macarons...

Bakade en ny sats i söndags bara för att det var så kul och de blev så goda. Denna gång blev de faktiskt lite bättre, såg lite mer ut som de borde. 



Den här gången blev smaken hallon/vit choklad :) Mums!





Funderar på om jag ska baka en ny sats nu till helgen...om jag gör det så blir det 100% choklad! 

Meteorregn? Vart?

Ikväll ska det tydligen vara meteorregn på himlen. Var ute nyss och kikade lite snabbt. Såg ingenting... Tänker iallafall inte ge upp hoppet. Kommer gå ut i varje paus i Fångarna på fortet och även efter. Skulle tydligen var svårt att se dom dock eftersom månen är ganska stark nu... Men jag vill se meteorregnet! Jag ska se meteorregnet!


Hösten är här

Tog en långpromenad/springtur idag och fotade lite...








Mina allra första macarons!

Idag när jag kom hem från skolan så drog jag igång med bakandet direkt! Var på så himla bra humör i skolan idag bara för att jag skulle få baka när jag kom hem. 

Det är tydligen nästan så att folk ALLTID misslyckas första gången de bakar macarons. Jag bestämde mig för att lyckas. Hur svårt kan det egentligen vara? ;)

Bestämde mig för att göra allt sakta och jättenoga...först mätte jag upp allting...



           
Smaken skulle bli passionsfrukt/choklad så jag färgade allt gult.

            

           
Ogräddade                                                                         Gräddade





Jag är supernöjd med min allra första sats macarons. Skulle vilja påstå att jag lyckades faktiskt. Dom vart verkligen krispiga utanpå och mjuka inuti. Och jösses vad kul det var att baka dom! Tog visserligen 5,5 timmar att få dom färdiga... Dom sprack dock litegrann men vad gör det? Men goda blev dom ju! :D 

Sevilla!!!

På höstlovet åker jag och mamma på våran traditionella shoppingresa. Detta år blir det till Sevilla, Spanien!







Jag är verkligen superexalterad över att åka dit och shoppa och se alla sevärdigheter. Ska bli så kul! Ska göra en massa research innan vi åker så jag vet allt om Sevilla när vi kommer dit.





  

Utifrån alla bilder jag sett på satden så verkar det vara jättefint där och det verkar finnas en massa att se! Hoppas bara att det är lika fin när jag åket dit. De flesta bilder jag sett är antagligen tagna på sommaren, jag åker dit i början av november... Men det finns fortfarande en chans att det är riktigt fint då med.


Dagens skratt

Detta hände i skolan. Det var dags för historialektion och läraren där går igenom allt så oerhört fort så vi hinner knappt anteckna. Därför kom jag och en kompis överens om att vi antecknar varannan gång och sen kopierar anteckningarna till varandra.

Idag var det min tur så jag satt och skrev för fullt. Min kompis hade inte tagit med sig varken block eller penna till lektionen. Bara textboken.

Textboken ligger ihopfälld på bänken, han sitter tillbakalutad i stolen (och ser alldeles för nöjd ut om ni frågar mig) och då frågar läraren honom:

-Antecknar du inte?

Han får då lite smått panik/hjärnsläpp och svarar:

-Joo.

Hahahaaa!!! xD

Han skyndar sig och ändrar svaret till:

-Nej, öhmm jag...öhhh blocket är hemma.

Som vi skrattade åt honom då! Helt sinnessjuk va roligt vi hade åt just det där. Han sitter verkligen då och gör INGENTING men ändå så svarar han "joo" på frågan "antecknar du inte?". Hahaa 

Kunde nästan inte hålla skrattet inne efter det, satt och fnissade en bra stund ;) 

Bokrecension

Recensionen av "Jorden runt på 80 dagar" ska vara inlämnad på torsdag vilket ger mig hela tre dagar att skriva den men det känns fortfarande som alldeles för lite tid... Ska iallafall försöka få den gjord idag. Har laddat upp med vatten och nötter att nibbra på. Förhoppningsvis blir den klar idag.

 

Biskvier

Idag bakades det biskvier i detta hus. Mamma stod för bakandet medan jag stod för övervakningen. Hehe...


Släktträff i Arvika

I söndags åke vi bort till Arvika för att trähha släkten och fira farmors fördelsedag. Faster och hennes man bjöd på jätte god mat. Vi åkte även in till stan för att kolla lite på översvämningen, den var rätt mesig skulle jag vilja påstå.














Hösten är äntligen här!

I går efter skolan åkte jag och mamma ut till Lunedet för att fotografera hösten och alla djur som finns där.


Grinden som är gjord av Stig <3


  





   








RSS 2.0