25 Oktober 2012

Mindre än två månader kvar till julafton! Ville bara påpeka det...
 
Idag var det redovisning för "Visprojektet" och jag och mina två klasskompisar hade fattat som att vi skulle börja 9.00 men neeeeeej. På skolan får man aldrig klara besked om vad som ska ske tydligen. Allt är flummigt, ingenting r vettigt, saker bestäms tre minuter innan det ska ske och lärarna tror att alla elever är tankeläsare för ingen beättar något! Så där satt vi, tre stycken och väntade, i två timmar! Först så skulle såklart alla fixa sina filmer för ingen var klar, sen var det tydligen jätteviktigt att gå till cafeterian och dricka kaffe i en halvtimme, sen skulle det såklart sölas en del men sen kunde vi börja. ÄNTLIGEN, kände jag då. Riktigt skönt att bli av med det.
 
 
Senare ikväll ser jag fram emot "Kockarnas Kamp" och "Hela Sverige Bakar". Matlagningsprogram is the shit! Inspirationen flödar och jag blir jättehungrig!
 
 

Höstshopping

Igår var jag på stan med en vän, fikade och shoppade. Eller rättare sagt, jag shoppade, hon tittade bara. Brukar bli så att jag alltid köper något då jag är på stan. Även om det bara är något litet. För en vecka sen vara jag på stan med en annan vän och då köpte jag saker med. Kan ju inte låte bli!
 
Fina texturer vill jag ha och (för mig iallafall), nya färger. Vinrött är ju nya fären för i år, vet ite hur mycket jag köpt i den färgen. Den gul-orangea halsduken var lite "wild and crazy" men jag gillar den.
 
Strumpbyxor, halsduk, strumpor, hår-doughnut, halsband och nagellack.
 
Ska bli så kul att få se lite höstig ut nu. Eller vintrig kanske jag ska säga, snön har ju kommit.
 
Detta halsband blir nog att ha till julborden som kommer allt närmare. Längtar mycket till det.
 
             
 
Och nu bli det mintgröna naglar med. Just nu gäller pastellfärger för mig, tidigare har jag haft blåa och lila naglar men igår kände jag mig väldigt "jag-vill-ha-mintgrönt-nagellack-nu"-ig. Väldigt glad blev jag när jag hittade precis den färg jag förestllt mig hela dagen.
   
 
 

Årets första snö!

Idag kom den, årets första snö. Det kanske inte var sådär jättemycket och det smalt bort med en gång men de kom. Den var här. Och jag blev så glad! Får alltid så mycket energi när det snöar, finns inget bättre.
 
Syns inte speciellt bra men det ligger allt några små snöflingor där på trappen.

Hockey

För några dagar sen var jag i Nobelhallen för första gången denna säsong och som jag saknat stället. Jag märker aldrig hur mycket jag saknat det förens jag är tillbaka och se allt och känner doften. Kan anses konstigt, men jag älskar doften i Nobelhallen! Åhh vilka barndomsminnen.
 
Derby var det också, vilket betyder en knökfull hall! Trångt som attan och fulla gubbar som lutar sig mot en (mot Fredrik) och tar en paus innan de tränger sig vidare. Trots trängseln så var det lätt en av de bästa kvällarna på länge. Gå på hockey men några riktigt goda vänner, kan inte bli bättre. Och att vi vann var såklart grädden på moset. Det är även bra att det finns mycket fint att titta på där...
 
Går man på hockey så SKA man stå så nära isen som möjligt. Det är lag på det.
 
Trångt! Endast på derbyn är det såhär mycket folk.
 
Längtar redan tills nästa gång jag får gå på hockey!
 

22 Oktober 2012

Så skönt det känns att snart få vara ledig från skolan i en vecka. Längtar! Då blir det direkt att hoppa på planet och hoppas det är lite varmare där det landar. Sen när jag kommer hem igen har jag förhoppningsvis inte speciellt mycket att göra. Inget jädra dumt "Visprojekt" där musiknissen tar sig friheten att jobba med sin låt i flera veckor och ger mig den färdiga låten 2,5 dagar innan deadline! Hur har han tänkt sig att jag ska kunna göra en någolunda bra och presentabel video på den korta tiden?! Jag har aldrig gjort film förut! Dessutom så suger jag på att tolka texter och att "läsa mellan raderna", HA! säger jag bara. Jag har absolut ingen aning om vad han vill ha sagt med sin låt. Läser man texten så handlar den om kärlek men när jag frågade honom så sa han "Den handlar inte om kärlek". NEHE! Men vad handlar den om då?! Åhh vad jobbigt. Alla andra i klassen är så duktiga också, de har massa bra ideer, klipper ihop jättebra filmer, vet hur man fixar med effekter. Jag då? Joo, jag har filmat ankor! Och den enda effekt jag kan få till är "svartvitt". Alltså svartvita ankor. Och en båt! Äsch, han får fasen vara nöjd med vad han får! Aldrig har jag påstått mig vara duktig på detta. Och om han nu hatar min video så kommer jag bara säga att den blivit bättre om jag fått låten tidigare. Den kanske inte hade det egentligen men det är iallafall vad jag tänker säga.
 
Och nu fick jag ur mig det... Nästa termin ska vi tydligen ha något nytt projekt, "Discoprojektet", då vi blir indelade i grupper. Om jag förstått rätt så ska vi göra en musikvideo, text, musik, film, koreografi jaa allt som ingår, komma på något roligt uppträdande som vi i gruppen ska framföra på scen inför hela skolan. Vi ska spöka ut oss och fjanta runt, dansa, sjunga och hålla på, det kommer nämligen vara en tävling mellan grupperna. Alla på skolan kommer rösta på vilka som var bäst och några kommer allltså vinna. Märks det att jag inte alls är sugen på detta? Visst kan det kanske bli kul om jag hamnar i en bra grupp med folk som faktiskt anstränger sig och vill åstakomma något, men oftast har jag inte den turen, inte än så länge på denna skola iallafall. Hamnar jag i en förfärlig grupp kan jag nog komma på någon trovärdig anledning till varför jag borde slippa.
 
Men jösses, ingen orkar väl läsa all denna text? Aja, måste väl fortsätta med min älskade film nu antar jag...
 
 

Mulberry

Varför ska så mycket fint vara så extremt dyrt? Fast det är klart, har man tillverkat den perfekta väskan och allmänheten förstår det så borde man ta mycket betalt. Annars vore man lite dum...
 
Men jag vill ha den här perfekta väskan ändå! Den är så fin.
 
                                
 
Eller den här skulle duga minst lika bra.
 
                          
 
Och nu den stora frågan, hur gör jag för att bli rik så jag kan köpa dessa?

Inspirationsresa till Karlstad

Igår åkte vi in till Karlstad med skolan för att få inspiration. Det var jag, två tjugoåriga tjejer och ett tjugotal pensionärer. Alla som var med tyckte såklart att allt vi såg var helt enastående och fantastiskt, de blev så fascinerade och det lät nästan som att det var en av de häftigaste upplevelserna i deras liv. Riktigt den känslan fick inte jag... Kände att jag inte riktigt kunde säga till dom vad jag tyckte, försökte hitta ord och meningar så jag iallafall inte ljög. Men jösses vad uttråkad jag var vissa stunder! Så extremt trist att jag knappt visste vart jag skulle ta vägen.
 
Först åkte vi till Konsthantverkarna och det var nog det allra tråkigaste på hela dagen. Lokala konstnärer som ställer ut och säljer det de gjort. Tyckte inte riktigt det var något speciellt med nägot vi såg medans alla tanter went banabas. Dom här små lerbollarna var väl det enda som var någolunda något i min stil, ganska söta. Men för något jag kan göra själv så var de inte så speciella.
 
 
Efter det åkte vi till Värmlands Museum där vi gick på någon puttig utställning som hette "Tills döden skilljer oss åt, en hyllning till livet". Det fanns några döskallar och några kistor, inte speciellt intressant alltså. Allt jag känner var "Varför är jag ens här?!?!". Och tanterna gick sååååå långsamt genom den utställningen, fattar verklingen inte hur det kunde vara så intressant? Mestadels av tiden stod jag bara och väntade. Men det fanns en sak där som jag gillade, EN. Och det var en massa gamla porträtt. Älskar sånna gamla porträtt och vill någon gång få upp liknade av folk från min släkt.
 
 
Sen åt vi lunch på muséet, köttgryta med trattkantareller. Gott! Samtalsämnet vid matbordet: Hästar och hundar! Kul....inte.
 
 
Efte lunchen promenerade vi tvärs över gatan till Lars Lerin-muséet och här blev tanterna helt lyriska. Det var utom denna värld för dom. Och visst, jag kan hålla med om att det var ganska bra, hans målningar var finare än vad jag hade trott men att gå runt där i 1,5 timme var alldeles för länge. Gick säkert fem varv och tittade på samma saker, gick på toa ett par gånger, kollade Instagram, satt på varenda bänk som fanns i muséet och väntade men det kändes som att de aldrig blev klara.
 
Vissa av tavlorna var GIGANTISKA! Helt galet stora. 200 x 150 på ett ungefär skulle jag tro.
 
Till slut kom vi iallafall iväg från muséet och åkte ut i skogen till en keramiker, jättetrevlig var han. Hade hört så mycket om honom att hans verk var så fatastiska och så poetiska, jag såg dock inte riktigt det. Men han var duktig och som sagt trevlig. Vi skulle ha åkt därifrån kl 16.00 men han drog över på tiden vilket alla tanter inte verkade bry sig om, jag ville ju hem! Sen när han var klar så gic tanterna lös i han lilla butik, alla petade på allt och alla skulle köpa minst en sak var. Hade ju åkt dit i en minibuss med sju tanter så det var bara att vänta. Men som tur var så kunde jag åka med en annan tant som bor rätt nära mig och hon åkte direkt när han var klar.
 
Fin utsikt hade han.
 
Efter en lång lång lång dag kom jag äntligen hem. Ont överallt, trött och frusen men åhh så skönt att sjunka ner i soffan under en filt och kolla på "Notting Hill".

"I like running, because I really really really like dessert"

Måste vara det absolut bäsat citat jag mågonsin hört! Passar in på mig något så otroligt bra. Är lite den filosofin jag måste leva efter. Idag bakade jag chokladbiskvier för första gången. Blev inspirerad av de som är med i programmet "Hela Sverige bakar" som gick för några dagar sen då de skulle baka biskvier. Det gick bra att baka, de både såg ut och smakade som de skulle. Resten av familjen gillade dom med.
 
 
Så gott/onyttigt <3
 
Eftersom dessa bakades och åts av mig behöve jag ge mig ut och bränna bort lite av dom. Blev en promenad på 1,3 h och imorn tänker jag springa lite. Riktigt kallt är det även nu för tiden så jag brände säkert ett antal kalorier endast på att hålla mig vid liv och inte dö av köldchock. Det ligger även fullt med löv på marken nu, vilket jag älskar. Har setta att många går runt löven, jag går igenom dom och kraffsar runt med fötterna så de flyger och knastrar. Så härligt!
 
           
   
 
 

"Visprojektet"

Så...jag har blivit ihopparad med en kille som läser Ljud och Musik och han har skrivit och komponerat en visa. Den visan ska jag göra videon till. Fick texten för några veckor sen och musiken fick jag igår. Han är riktigt duktig! Inte för att jag kan speciellt mycket om musik men jag tycker att hans visa lät riktigt bra! Fast för min del är det inte så bra, nu hänger ju massa på mig att jag får till en bra video till honom. Vill ju inte svika honom. Fast han kan inte direkt klandra mig ifall videon blir dålig, jag har aldrig gjort detta förr!  Blev ju liksom tvingad...Har iallafall varit nere vi sjön och fotat/filmat lite så nu ska jag bara få ihop allt till film. Deadline är torsdag v43, det borde jag hinna. Om jag får fingrarna ur arslet vill säga...
 
Här är några av bilderna jag tagit nere vid sjön. Tror jag ska göra hela filmen i svartvitt för jag har fattat det som att hans visa är rätt så dyster.
 
Hoppas han gillar ankor...
 
 
 
 
 
 
 
 
Kommer nog blanda film och bilder i videon, om jag lyckas med det. Känns lite tråkigt och bara ha ett bildspel...
 

Korallfärgat

 
 
 
Hittade denna i London i sommras på Forever 21 och kände direkt att "den här måste jag ha!". Fast den fanns inte i min storlek... Men jag skulle ha den! Så det blev ett par storlekar för stor. Men eftersom den är så pösig så syns det inte riktigt. Jag är nöjd i varje fall.

7 Oktober 2012

Den här veckan förvånade jag mig själv, har tränat 6 dagar av veckans 7. Trodde jag aldrig om mig själv om jag ska vara ärlig. Det var inte ens något jag strävade efter, det bara blev så. Fast det var nog tur att det blev så trots allt, åt som en gris ett par dagar. Fyy vad jag gluffsade! Men finns punschpraliner på hyllan i affären så köper man det. End of story!
 
  
Detta är värt sin vikt i guld!
 
Valde att skippa skolan i torsdags och fredags av den simpla anledningen att jag faktiskt hade den möjligheten. Läraren skulle inte vara där de dagarna så varför skulle jag då vara där? Det var på tordagen jag åkte med Mamma och handlade och därav satt och åt godis hela dagen och på fredagen var det fika på stan och sen på kvällen gick jag faktiskt ut, inte värt det... De jag gick ut med sa själva att det var en riktigt tråkig kväll. Och när jag kom hem visade min extremt dammiga termometer att det var minusgrader ute! Redan?! Fast å andra sidan är det nog dags nu, det är ju trots allt Oktober.
 
  
 
Även den extremt goda passionsfrukts-cheesecaken jag fikade på. Mums!
 
 
"Piffade upp" mig med lite guldiga accessoarer på min ganska vardagliga outfit! Det fick duga...
 
 

3 Oktober 2012

Redan Oktober? September var ju nästa aldrig ens här känns det som. Men Oktober är bra. Jättefina färger ut just nu, det är svalt och skönt och mörkt på kvällarna. Ddet enda dåliga är väl att det prompt ska regna hela tiden. Lite synd, men det hör väl hösten till. Håller tummarna för att regnet övergår till snö ganska snart.
 
I måndags bestämde jag mig för att utföra en liten joga-session. Det var ganska längesen jag jogade så en gnutta stel kan man väl säga att jag var. Laddade ner en app och höll på i en timme. Fyy vad jobbigt det blev. Man måste i princip vara orm för att klara vissa poser. Men oavsett hur det gick så tycker jag om att joga, väldigt avslappnande. Ett tag provade jag morgonjoga innan jag gick till skolan men det blev lite för tidigt för mig. + att jag då redan var avslappnad av nattsömnen. Men på eftermiddagarna är det bra, när man kommer hem. Så jag tänker försöka fortsätta med det nu. Hoppas bara jag får lite muskler snart så jag faktisk kan göra allt som är tänkt att man ska kunna.
 
Försökte mig på något liknande, kanske inte såg precis ut som på bilden men rätt nära var jag nog haha
 

Knövlig morgon....

Sitter så fint i den lilla busskuren och väntar på att få åka buss till skolan för andra gången i mitt liv då plötsligt...BUSSEN ÅKER FÖRBI!!!! 2 hela minuter innan den ska komma egentligen! Det var ju inte jag beredd på. Det enda jag kunde göra var att slänga hatiska blickar efter bussen. Morr... Den enda buss som går på mornarna också. Himla tur iallafall att jag har en snäll pappa som kommer och hämtar mig och kör mig till skolan. Men imorn tänker jag vara vid busstoppet i god tid och både hoppa och vinka varenda gång jag ser något komma rullande på vägen. Tänker inte missa bussen igen!!!
 
Kom till skolan sen och för att komma in i huset jag ska in i måste man dra ett kort. Jag har ett kort men den dumma dörren är trasig! Går inte att öppna från något håll. Men en snäll städerska visade mig till en dörr på baksidan och där kom jag in. Nu undrar jag ifall resten av klassen kommer kunna komma in och om det blir någon lektion? Kanske får sitta här själv... Fast å andra sidan gör det mig inget ifall det inte blir någon lektion haha. Men nu kom jag och tänka på, tänk ifall jag inte kommer ut sen?!?! Tänk fall jag är fast här inne?! Jag kommer dö för det finns ingen mat här...
 
Den åhh så härliga utsikten från busshållsplatsen.

RSS 2.0