30 September 2012

Var nere vid sjön idag med en kompis och fotade vatten, strand och ankor. Måste göra en film till en visa jag fått på skolan. En kille skriver, spelar in och sjunger sin visa och jag gör filmen så tillsammans skapar vi en musik video!!! Wow...typ... Inte speciellt sugen på att göra det. Hade nog helst sluppit ifall man fick välja. Glömde bort att ladda kameran innan jag åkte (hann ladda den i 20 minuter bara) så när vi väl var på "location" så tog batteriet slut efter 5 minuter. Så det blir bara att åka tillbaka en annan dag med bättre laddad kamera och fortsätta. Tyvärr så ska det regna i typ en vecka nu så får väl se när och om det blir av.
 
Hade på mig min skinnjacka med pälskrage idag som jag nästan glömt att jag hade. Köpte den för ett par år sen i London på Miss Selfridge och tycker så mycket om den.
 
 
 
 

Höststädat rummet

Kändes som att det verkligen var dags att städa rummet nu, var riktigt längesen ocg det syndes. Stora klädhögar, massvis med påsar och tonvis med prylar helt utspridda över hela rummet! Hela lördagen och halva söndagen gick åt men nu är det gjort och jag är nöjd!
 
Före:
 
  
 
Efter:
 
  
 
Åhh vad skönt det känns! Satt även ett par timmar och sorterade alla papper jag har som nu är insatta i en pärm med flikar. Allt är organiserat och jag känner mig lite mer vuxen för var dag.
 

29 September 2012

Idag tog jag en rejäl sovmorgon. Fick kravla mig upp ur sängen strax innan 12 för att mamma ringde som en tok. Tydligen var jag den enda som jag hemma då och jag var nog ganska trött/nyvaken då för jag minns inte alls vad hon ringde om. Iallafall så var hon på marknad då och kom hem med marknadschoklad och sura jordgubbsstänger, så gott!
 
  
 
Sen var jag duktig och lagade mat! Lax med philadelphiaost på. Riktigt gott.
 
Just nu sitter jag i soffan och kollar på "Körslaget". Det är inget som jag vanligtvis kollar på men mamma berättade att min mellanstadieslärare är med i en kör. Och det stämmer, det är han. Så kul att se! Tycker alltid det är lika kul att se folk på TV som jag ser eller har sett i vekliga livet och tvärt om.

Kunde inte låta bli...

 
Igår var det kvällsöppet på stan så jag åkte dit med mamma. Det verkar som att jag inte kan gå in i en affär utan att köpa något. Lyckas alltid hitta något jag vill ha. Men, det var även 20% rabatt på allt jag köpte så det var ju bra iallafall.
 
MQ har även öppnat i stan nu! Så bra! Där kommer jag nog köpa en hel del i framtiden.
 
Röda mattan och allt på öppningsdagen!
 
Det blev en stickad mintgrön tröja, ett par svarta boots och ett anteckningsblock.
 
  
Svårt att få rätt färg på bild men det första stämmer ganska bra.
 
 
Tänkte ha detta block till mina arkitektanteckningar. Så nu blir det plugg, plugg, plugg för min del!
 
 

28 September 2012

Ringde till CSN tidigare idag och frågade om jag har rätt till studiebidrag i år (fick ett brev om det för några dagar sen) och JAA, jag har rätt till det! Så glad jag blev. Så himla skönt att få en liten slant varje månad, passar mig utmärkt. Kommer från och med nu bli lite enklare att pallra mig iväg till skolan varje dag. Känns nästan lite som att jag får betalt för att vara där haha.
 
Idag hade jag iallafall keramik hela dagen. Vi var sammanlagt fyra stycken där idag. Visst är det tråkigt att det är få men ibland är det även himla skönt! Det var jag, min klasskompis, en gubbe och en tant. Och på förmiddagsfikat så bjöd tanten på kardemummakaka som var supergod! Mums!
 
Jag såg en stor svamp när jag var ute och sprang förut! Kom på efter jag sprungit förbi den att jag ville fota den så jag fotade en annan.
 
Svamp. svamp, svamp!
 
Jag är säkert jättefjantig men jag tycker det är jättekul och se stora svampar. Blir alltid lika fascinerad...
 

Kebabpizza och film!

Igår åkte jag iväg med några vänner och åt pizza! Var så sugen på kebebpizza! Den var god men kanske en aning för "blöt".
 
 
Efter blev det film, Ocean's Thirteen som jag trodde att jag inte skulle förstå en sekund av. men faktiskt så hängde jag med! Till skillnad från Ocean's Eleven som jag sett säkert ett dussin gånger och fortfarande så förstår jag inte hur allt går ihop. Hur mycket jag än fokuserar så fattar jag aldrig vad som sker i verkligheten och vad som är klipp sen tidigare då dom övade eller vart pengarna tar vägen eller NÅTT!!! Dumt... Men det är fortfarande väldigt bra även fast jag inte riktigt fattar.  
 
 

Jag vill ha RIKTIG fika!

Fick reda på idag att jag betalar 1500 kr för fika på skolan!!! Trodde den slanten var någon allmän avgift för att få gå där men neeeeej, den är för fika! Det är inte ens gott fika. Brukar ta någon lite törr kakbit bara för att inte verka udda, vill egentligen inte ens ha... Direkt imorgon tänker jag gå till någon och fråga om jag måste betala för fika som jag inte ens fikar på. Sitter ändå oftast där med ett glas vatten iallafall.
 
Ska jag betala för fika så vill jag ha god fika!
 
Som t ex:
 
  
                                   Macarons                                                        Cheesecake
 
     
          Chocolate chip cookies                              Hallonpaj                                        Kladdkaka
 
Bjuder dom på det här, DÅ kan jag betala.   
 
Men något positivt, jag slapp regnet så jag kunde springa utomhus :) Mörka moln åt alla möjliga håll då jag klev ut genom dörren men inte en droppe fick jag på mig. Helt perfekt! Börjar för övrigt närma mig slutet på min tio-veckors-plan. Kan knappt förstå att jag lyckats stå ut i nio och en halv vecka nu och att det fortfarande känns jättebra.
 
Jo, senaste gången jag målade naglarna bestämde jag mig för att doppa ett par i en glitterburk, väldigt nöjd blev jag. Höll jättebra gjorde det med men vilket helvete att få bort det!!! Stod säkert tio minuter och försökte skrapa bort tre naglar.
 
 
Kommer nog dröja ett tag innan jag doppar naglarna i glitterburken igen.
 
Om en stund börjar River Monsters så då blir det soffa + filt + myslampa. Och imorgon ska jag för första gången någonsin åka buss TILL ett ställe, tidigare har jag bara lyckats ta bussen hem. Men det går nog bra. Hur svårt kan det vara egentligen? Och om det skulle bli så att det inte funkar, jaa då går jag hem istället haha.
 
Godnatt!

26 September 2012

Det regnar ute. Var som att kliva in i en vägg av vatten. Sånt där jobbigt regn alltså som nästan inte syns utan bara ligger i luften och väntar på att få blöta ner mig. Kunde det inte regnat någon annan dag? Idag ska jag ju ut och springa... Antar att det får bli löpbandet istället.  
 

Godmorgon!

Kände mig ovanligt pigg imorse, gick upp i god tid och slapp stressa. Ynka 2 grader imorse så från och med nu gäller vinterkläder. Vinterjacka, vantar och halsduk blev det och jag har även mina boots från London. Dom skavar lite med skit samma!
 
 
Just nu sitter jag själv i ett klassrum och väntar på nästa lektion. Jag är den enda från klassen som är här just nu och den klass som vi har lektion med är på klassfotografering. Så sjukt tråkigt att gå i en klass som består av fyra stycken varav två "är sjuka" typ tre dagar i veckan. Vet inte om jag ska försöka stå ut med det här eller om jag ska försöka hitta något annat att göra på dagarna...

22 September 2012

Bestämde mig imorse för att ta en långpromenad och det gjorde jag. 11,4 km blev det och jag var så trött när jag kom hem. Helt otroligt vad trött jag var, trots att jag faktiskt tagit ett par pausar den sista biten för att vila haha. Men men, vissa dagar är det jobbigare än andra. Tycker iallafall det är jättehärligt att vara ute och både springa och gå. Mitt huvud fylls varje gång av massa positiva tankar. Och speciellt nu är det extra härlig att vara ute när löven börjar färgas i massa olika färger. Jättefint!
 
Minns att hösten i Paris var riktigt fin!
 
Fast allra skönast var nog när jag kom hem och fick hoppa in i duschen, det var extremt kallt ute och jag vara väl i princip genomfrusen. Sen kura jag ihop mig i en filt och kollade på Jurassic Park! Känns nästan som att jag har en filt runt mig hela tiden, fryser jämt! Burr...
 
 

Bullar

 
Spenderade hela torsdagseftermiddagen till att baka bullar. Susannabullar heter dom och dom görs inte som vanliga bullar, en himla massa knådande och extremt mycket smör. Men ju fler kalorier desto bättre haha. Dom är supergoda!
 
 
För att få till kletet i mitten så blandar man smör, strösocker och vaniljsocker, rullar till bollar, fryser i någon timme och sen trycker ner i bullen. Sååå gott! Mitten sparas alltid till sist.
 
   
 

Hösten är här och jag fryser

Burr vad kallt det var i morse! 9 grader!!! Jacka, vantar och halsduk fick det bli. Har även bestämt mig för att börja ha klackar allt mer ofta nu, även om det inte direkt passar  in på det ställe jag befinner mig på dagarna. Så från och med nu, klacka så ofta som möjligt!
 
    
Inneoutfit och uteoutfit idag.
 
Lyckade komma ut i kylan och springa mina minuter tidigare idag och det var inte jobbigt idag till min stora förvåning, kunde nog sprungit mycket längre ifall jag hade behövt. Känns så himla kul att jag inte gett upp den plan jag följer. Har nu bara två och en halv vecka kvar (10 veckor frång början) och jag kommer att klara det. Men vad ska jag göra sen? Tror nästan jag måste skriva en egen plan sen för det verkar passa mig att ha just en plan. Då är det bara att göra det som står på schemat. Busenkelt! Och det blir gjort också!
 
Snart börjar River Monster och åhh som jag hoppas att han fiskar efter någon riktigt stor och ful fisk idag! Imorn när jag kommer hem ska jag baka bullar :)
 
Godnatt!

Aztekmönstrat

Jag vill ha aztekmönstrade saker, gärna en kjol.
 
Dom är sååååå fina! Förhoppningsvis hittar jag något bra på shoppingresan.

Det bästa med hösten...

Hösten är min favoritårstid! Och det känns så bra att det är så nära nu. Även fast vi inte haft någon riktig sommar i år så vill den tydligen dröja sig kvar lite till. Låg ute och solade idag. Men snart är hösten här till fullo och jag längtar!
 
Naturen och färgerna
Vissa tycker våren är den vackraste ärstiden för det är då allt kommer till liv och naturen vaknar upp efter vinterdvalan men jag tycker det är hösten som är vackrast. Alla fina färger på träden, speciellt rönnträden blir extra fina. Sen gillar jag verkligen att nätterna blir mörka. När det är kolsvart när man vaknar och lika svart då man lägger sig. Blir också så mycket mysigare när det är mörkt, tända ljus + film + filt!
  

     



Höstmodet
Jag gillar att shoppa, kläder. Allra roligast är det på hösten! Det kommer alltid så många nyheter och man kan aldrig få för många vantar, halsdukar och skor. Aldrig! Har skaffat lite nytt inför hösten, har även en del (ganska mycket) kvar sen förra hösten.
 
     
Jackan köpte jag för en vecka sen på VILA. Bilden gör inte rättvisa åt färgen, alls, men det är just den fina gröna färg jag letat så länge efter så jag är nöjd.
 
  
Dessa köpte jag i sommras i London och så fort jag såg dom bestämde jag att jag skulle ha dom! När jag plockat ner skon från hyllan, hittat rätt storlek och allt så vill jag ju ha den andra. Gick och frågade närmsta gubbe om han kunde hämta den andra? Inte visste väl jag att både höger- och vänsterskorna redan stog framme i butiken!!! Kände mig jättedum då jag såg gubben gå bort till hyllan där jag hittade skon och hämta mig den andra skon åt mig. Inte speciellt trevlig var gubben då han gav mig skorna. Så där stod jag, med två vänsterskor (!) (jaa, även fast jag gav honon skon jag provat när jag bad honom hämta den andra skon så kom han tillbaka med tvä vänsterskor). Då fick jag ju själv gå bort till hyllan och hämta rätt sko samtidigt som jag gömde mig för den sura gubben haha. Iallafall....jag gillr skorna!
 
     
     
Outfitbilder från i höstas och jag har ingen aning om varför jag tar lutande bilder...
 
Min och Mammas shoppingresa
Varje år vecka 44 åker jag och mamma någonstans för att shoppa och se staden vi är i. Älskar den veckan. Vi började med det när jag gick i högstadiet, vi började då med Stockholm och Göteborg. Efter det har vi åkt utomlands. En gång i London, en gång i London + att vi åkte över till Paris en dag och förra året flög vi ner till Sevilla i Spanien.
  

     


Bilder från Sevilla! Gissa om jag gillade det stället! Helt fantastiskt mysiga gränder, fina byggnader, bra hotell mitt i stan, en flod mitt i staden, bra shopping och palmer överallt!
 
Ser fram emot årets resa så mycket!
 
Finns massa annat jag älskar med hösten med det jag räknat upp är mina topp 3! Väntan på årets första snö till exempel. Hoppas så att snön kommer tidigt i år och att den ligger kvar hela vintern, vill inte ha regn på julafton som förra året. Varje år håller jag tummarna för att få snö på min födelsedag men det har jag inte fått på flera år kännsdet som, men i år kanske? Lite dumt kanske att dagen efter min födelsedag ska "slaska" så vi får en vit jul men då får helt enkelt temperaturen stiga efter jag somnat för jag vill ha en snöig födelsedag!
 
 
 
 

 

Internationella chokladdagen!

Klart man måste ha en dag helt och hållet dedikerad åt choklad! Bara naturligt, med tanke på hur gott det är.
 
   

Mamma visste inte att det var internationella chokladdagen idag men som tur var så fick hon med sig något gott från affärern. Jag har nämligen bestämt att om man i affären der något godis som det står "nyhet" på så köper man det! Man köper det, punkt slut! (och speciellt om det även står Marabou på godiset).
 
 
Mums!
 
 

Vill ha!

Såg dessa tidigare idag och jag vill ha! Vinrött är så fint + att jag älskar Jeffrey Campbell! Men dom är så dyra...
 

Åhh vad gärna jag skulle vilja ha dessa godingar!

Film, film. Film hela dagen!

Fram till höstlovet så betyder onsdagar "filmkunskap" för mig, ett ämne som jag inte finner speciellt intressant. Förra onsdagen och idag tittade vi bara på film. Det är läraren som valt vilka filmer vi ska se pga att de har några karakteristiska drag i sig som vi ska lägga märket till. Just och se dom sakerna går inte speciellt bra för mig, har väl i princip inte sett något än så länge som vi borde ha sett... Men men!
 
Det märks även vilken filmsmak läraren har och vad han tycker är bra! Stumfilmer, svart-vitt, slagsmål, gamla filmer, tråkiga filmer och filmer med en handling som normala människor inte fattar!
 
Förra veckan såg vi "Pansarkryssaren Potemkin" som är en rysk stumfilm från 1925. Vad som hände i filmen kan summeras ungefär såhär: slagsmål på båten, slagsmål på land, hela Ryssland gråter över en matros som dog, slagsmål på en trappa, en barnvagn rullar ner för trappan, mer slagsmål, slut!
 
  
Idag så vi "Metropolis" som är en tysk stumfilm från 1927. Den här filmen var faktiskt helt okej. Det var typ den första film vi sett då det faktiskt verkade finnas en handling och filmen verkade gå ut på något.  Den var även bra för att det inte var slagsmål 99% av tiden.
  
Näsat vecka kommer (tro det eller ej) ytterligare en stumfilm (!). En italiensk film som även den är inspelad någon gång på 1920-talet, "Cykeltjuven".
 
Fast jag måste ändå säga att jag tycker det är lite kul att se stumfilmer, eftersom de är från den tid då film var ganska nytt. Det märks att de är gamla och de ser inte ut som film gör idag. Extremt övertydliga rörelser och näst intill gränsen på dåligt skådespel, allt för att väga upp det faktum att tal uteblir. Det är charmigt!
 
 
 
 

Karlstad-shopping

Åkte in till Karlstad med mamma för några dagar sen för att shoppa lite! Var verkligen i desperat behov av nya jeans och jag hade tur, hittade tre par! Det var en trevlig dag och jag är riktigt nöjd med vad jag hittade.
 
Detta är vad jag köpte:
 
  • Tre par jeans: två från Vero Moda och ett par från JC. Känns riktigt bra att äntligen ha jeans som passar, alla jag har sedan innan är antingen för stora eller för små.
  • Två toppar: en vinröd (känns som att vinröd verkligen är höstens färg) och en monstrad bara för att jag älskar mönstrade toppar.
  • En vinterjacka: sista affären vi var inne i och jag hade inte direkt tänkt köpa något, gick mest runt. Men sen hängde den där och jag behövde ju faktiskt en ny vinterjacka + att jag länge velat ha en jacka just i den gröna färgen.
  • Pärm + register: måste börja organisera mig och alla papper jag har!
  • Anteckningsbok: något jag alltid tänker ha i väskan från och med nu. För att skriva ner viktiga saker i och för att kluddra i då jag har tråkigt.
  • Ringar: enkla vanliga guldringa (har redan silvriga, nu var det dags för guld).
  • Väska: Helt galet hur länge jag letat efter en brun väska med både axelrem och handtag som är i precis rätt storlek! Så glad att jag äntligen hittat en.
  

Gillade "fickorna" på de svarta jeansen :)
 
(Jag vet att bilderna är ganska dåliga, men jag skyller på ljuset. Inte det smartaste att fota saker inomhus utan något som helst dagsljus men det får duga iallafall)
 

10 September 2012

Hejhej!
 
Har suttit här ett tag nu med min skoldator och försökt hitta ett avsnitt River Monster som jag missade för ett par veckor sen. Det stog och dom sa att programmet började kl 22.00 men dom visade det kl 21.00. Dumma Discovery... Jag hittar inte avsnittet! Alla andra säsonger verkar finnas och alla andra avsnitt men inte det jag vill se...
 
Som sagt, skoldator? Ja! Den är fin, stor och TUNG! Och cykla med den över axeln i uppförsbackar och kurvor är ingen barnlek. Men den funkar bra och är mycket finare än den jag har sen innan. Det finns även massa skojiga program instalerade på den här och den har webbkamera, vilket betyder att jag inte behöver köpa någon ny dator! Iallafall inte förens nästa år ;)
 
Tänkte välja ut några få bilder och få in ifrån min mobil, inte det lättaste att hitta de man söker efter när det finna 1683 st bilder på mobilen. Men några fick jag över.
 
Under sommarn så jobbade jag. På pappas jobb. Fullt med 50-åriga gubbar och en och annan tant. Inte allt för varierande arbetsuppgifter men ändå helt okej. Mitt "kontor" var på femte våningen och jag hade en riktigt fin utsikt över sjön.
 
  
I några veckor drog jag sånna här små sladdar ut en massa kontaktdon. Låååångtråkigt
 
  
Kunde inte riktigt klaga på denna vy!
 

Fredagsfika gällde på jobbet. Då dom bjöd på gräddglass med jordgubbar blev jag extra glad!
 
Strax innan jobbet tog slut bestämde jag mig för att börja träna. Springa närmare bestämt. Hade precis hittat ett träningsschema som jag bestämde mig för att följa. Det var inte ett så krävande schema, små ökningar under en lång tid. Kände att det passade ganska bra.
 
Än så länge har jag inte fuskat en gång och jag tänker inte fuska heller. Påbörjade vecka 7 idag och jag tänker slutföra detta!
 
  
Går i skola nu, inte det mest roliga (inte roligt alls) men det är för min framtids skull så jag måste stå ut. Vissa saker är roligt dock. Teckningskursen är min favorit. Kroki var även kul det med. Vi övade på att måla av varann först. Vissa i klassen gick fram och ställde sig/satte sig och vi andra skulle måla av. Allt för att öva upp oss inför den dag så det kommer en äkta kroki-modell, alltså en spritt språngande naken man eller kvinna!!! Som man ska måla av!!! Utan att fnissa/bryta ihop!!! Hur ska jag klara det?!?!?!
 
  
Dessa blev mina två bästa skisser från den dagen.
 
Idag har jag slagit in paket. Inte tillräkligt med paket tyvärr. Hann bara med det som ska skickas över atlanten. Min far fyller år imorgon och hans paket är inte inslagna än, det måste alltså göras imorn. Ska även baka något till honom som vi kan fika på vilket betyder att jag måste till affären. Ska även på promenad imorn med en kompis. Mycket att hinna med men eftersom jag inte vill/tänker/kommer gå till skolan imorn så lär nog allt hinnas med :)
 
Måste även städa mitt rum, paketpapper ÖVERALLT! Haha
 
Godnatt!
 

RSS 2.0