Min hockeypremiär!

Idag gick jag på min första match för säsongen och det var först då jag klev in i hallen som jag insåg hur mycket jag saknat hockeyn. Den där alldeles speciella doften som bara finns i Nobelhallen... Kände att jag verkligen befann mig i mitt esse (om det nu stavas så) där jag satt på läktarn och frös.



Var där med en av mina bästa vänner och vi satt och mindes tillbaka då vi gick på varje hockeymatch (i mellanstadiet var det nog) och hur hockeygalna vi var då. Alla gamla spelare som var med och hur himla roligt vi hade det.

Kommer definitivt gå på fler matcher! Älskar hockey <3 

Helt vanlig dag...

...och så oerhört seg har den varit. Tråkigaste någonsin är att vi måste läsa/se filmen "Of Mice and Men" på engelskan och jag tycker att den bara är jobbig. Ikväll ska jag antagligen fortsätta plugga historia för om jag ska ha mitt MVG så måste jag nog kämpa lite, första året med historia gick väl inte så speciellt bra. :(


Detta är skolan/byggarbetsplatsen där jag måste befinna mig hela dagarna. Det är så himla lortigt där så det finns inte! Platsen kryllar av arbetsgubbar och grävskopor. Är det inte den ambitiösa eleven som börde har företräde?! Och inte grävskoporna!!!

Brum brum

Idag har jag kört bil för 5:e gången och hittills tycker jag att det går jättebra. Körde runt runt runt på samma ställe jättelänge idag men nu börjar jag få till allt det där med att växla ner, blinka och växelbromsa :) känns bra!


Fångarna på Fortet

Sitter och kollar på NHL-laget vs. Fotbollslaget. Heja NHL-laget!!!



Har idag träffat min handledare för projektarbetet. Ska bli så himla kul att lära mig Mandarin! :) Kan knappt vänta tills jag kommer igång på riktigt.


Läxor...

Har bara haft 5 skoldagar än så länge men har redan pluggat massvis. Igår satt jag med kemin i 3,5 timmar och nu äntligen (när vi fått en ny bok) så fattar jag :) och idag har jag läst 40 sidor historia + ett konstant pluggande av matte och fysik. Inte speciellt kul alls men iår SKA jag ha bra betyg!


Ska nog gå ut och gå/springa sen. Tror att jag ska gå förbi den här pölen då...

Det är kul att vika pengar


Jag vill ha vinter!!!

Nu är jag trött på sommaren, jag vill ha snö och kyla! Jag vill att löven ska trilla ner och att dagarna blir mörkare. Jag vill att december ska komma och jag får baka julgodis. Jag vill sitta i fönstret på nätterna och se stora snöflingor falla.

 

 

 

Fakta #2 Majs

Eftersom jag detta år bestämt mig för att lära mig äta majs så känner jag att jag lika gärna kan lära mig lite om majs.

Majs tillhör växtfamiljen gräs och kan växa sig upp till 6 meter höga. Som på många andra växter finns en "han-del" och en "hon-del", "han-delen" är en blomma i toppen av växten och "hon-delen" är vad som blir till själva majskolven. Majskolven är inlindad i ljusgröna blad och blir 20-60 cm lång. Fröna på kolven är inte alltit gula även fast det är den vanligaste färgen, de kan även vara röda, vita och blåa (tro det eller ej).
  
 
Det finns tusentals sorters majs och är idag väldens tredje mest spridda sädesslag efter vete och ris. Majs växer i tropiska och subtropiska klimat i de flesta delar av världen. Christoffe Columbus var den som introducerade majsen i Europa. Majs innehåller inte gluten men är väldigt stärkelserikt.


Majsens ursprung är Mexico och man tror att den vuxit där sedan 5000 f.Kr. Enligt aztekerna föddes majsen när solen exploderade och slungade ut en skur av hagel och guld.

Uttrycket Corny som är ett amerikanskt slangord och betyder knäpp som kom till på 1930-talet. Baserat på Cornyfed (majsätare) som var bonnläppar som inte begrep sig på stadslivet.

Här finns mer att läsa om majs.

You Raise Me Up

Sitter vid pianot och spelar för fullt, har sååå ont i fingrarna just nu hahaa. Försöker mig på You Raise Me Up med Josh Groban och efter en sisådär 20 försök så låter den iallafall hyffsat.


Det är så härligt att spela piano och i fortsättningen ska jag öva mycket mycket mer så jag blir riktigt duktig.

Handsmycke

Fyy vilken jobbig dag idag. Började 08.25 och slutade 16.00 och dagen innehöll allt för många och långa lektioner. Känns verkligen inte som att skolåret precis börjat, känns som det gått säkert tre månader! Vi har redan massvis med läxor och uppgifter att göra... Men i år ska jag vara superduktig så jag ska inte klaga utan bara kämpa kämpa kämpa!!!

 
Såhär såg jag ut idag. Blusen köptes på Forever 21 i Wien i sommras och handsmycket har jag gjort själv. 


Plugg


Då var sommarlovet slut...

...så nu drar jag iväg till skolan.



 
Min nya väska blev överfull av böcker, går inte ens att stänga den.

Min bror har bakat!

För första gången har min bror bakat en kladdkaka, gick lite sisådär, 15 min sökande efter rätt form, 1000tals frågor om hur det ska göras och ett par deciliter ströbröd på golvet...



Det blev en kladdkaka till slut, god blev den med.

           
Fast min kladdkaka är såklart godast ;)


Redo för skolstart

Igår kväll gick jag igenom vilket block jag ska ha till vilket ämne och blocken räckte precis till alla ämnen. Här är hur jag planetat det.



Men en sak jag undrar är...hur ska allt detta få plats i skåpet???!!!


Hemma från Örebro

Idag hade jag bestämt att jag bara skulle köpa pennor men såklart så köpte jag lite till...

 
Pennor från Åhlens och en vit spets-bandeau från Bikbok att ha under lite tunnare tröjor samt tre par trosor.

Och tack mamma som köpte med en chokladkaka till mig efter jobbet!


Snart bär det av

Ska börja gå mot busstationen om kanske 20 min för att åka in till Örebro med två av mina bästa vänner.



Jeansen är från Berskha i Brno, Tjeckien, tröjan är nyinköpt från Rut m.fl, skinnjackan är från Miss Selfridge i London, skor och handväska minns jag inte vart jag köpt.

Inte glömma dagens uppdrag: pennor!

Nya promenadskorna

Idag provade jag mina ny skor och vet ni vad? Dom fungerade perfekt! Tog 1 timmes promenad/joggingtur och när jag kom hem så hade jag inga skavsår och inga blåsor. Äntligen ett par skor som funkar!



 

Imorn åker jag in till Örebro med 2 (vi ökade i antal) kompisar och njuter av våra sista sommarlovsdagar. Ska även ringa till skolan och fråga varför kemin inte står med på mitt schema. Mitt schema detta år är FANTASTISKT bra!!!

Räkor



Kvällsmat ikväll blev räkor och baugette med aioli

Shopping!

Idag åkte jag och mamma till Marieberg och shoppade och det blev lite dyrare än vad jag tänkt mig... Men jag är så nöjd med vad jag har köpt!




Det jag shoppade i var shorts från Rut m.fl, linne och kofta från New yorker i Brno samt en svart blommig ring från Forever 21 i Wien.

Det jag gav mig ut för att shoppa var ett par joggingskor, fleränmes-block till skolan och ett fotoalbum. Allt det hittade jag...


Supernöjd med blocket och albumet från Bokia.


Supersköna skor hittade jag på Intersport för väldigt väldigt många kronor :s

...men sen så hittade jag ju såklart lite till...

  
Rut m.fl


Perfekt skolväska från Accent


Mamma köpte mig en ring från Kappahl.

Riktigt bra shoppingdag! På måndag åker jag in till Örebro igen fast denna gång med en kompis. Måndagens uppdrag: PENNOR!


Men har jag gått och blivit helt jäkla senil eller?!

Skolan börjar på onsdag och jag har börjat gå igenom vad jag ska ta med mig, vilket block jag ska ha i vilket ämne osv. Det mesta går bra och jag ser lite fram emot att inred mitt nya skåp men jag hittar inte två block som jag vet ligger här någonstans! Dom är som försvunna, har letat i garderoben, under sängen, i byrån, i sängbordet och på alla ställen säkert minst tre gånger men jag hittar dom inte!

 

Detta är vad jag letar efter. Ett gammalt matteblock med massa viktiga anteckningar sen tidigare och ett helt nytt anteckningsblock som jag köpte förra året. Visseligen så gillar jag inte det svarta speciellt mycket men det känns ju som ett oerhört slöseri att inte använda ett helt oskrivet block. Men om jag inte hittar det, vad gör jag då?

Tur att mamma och jag ska in till Örebro imorn, då kan jag köpa ett nytt. Ska leta lite till medan jag tittar på "Sagan om de två tornen" som börjar snart.     

Min avtackning!

Sista dagen på jobbet!!! Jippie! :D Jag bjöd ju som sagt på kakor som faktiskt blev väldigt uppskattade. 





Fick en superfin tekopp och en sån där lite "påse" eller vad man kallar det att ha tepulver i. Design by Camilla Engdahl. Allt kom i en lika fin burk som även den kan användas. Den är väl ursprungligen tänkt till att ha te i men jag tycker att den passar utmärkt som kakburk.


Kakor kakor kakor

Idag var det kakdag i vårat hus, mest för att jag ska bjuda alla på jobbet imorn för då är det min sista dag!




Riktigt mjuka kladdiga chokladkakor med mörk-, vit- och mjölkchoklad! :D

Dagens outfit

 

 

 

En riktkig London-outfit idag blev det. Den stora stickade tröjan är köpt på Topshop och ringen på Accessorize (stavning?) Två riktiga favoriter!

R.I.P plommonträdet

När jag kom hem från jobbet så möttes jag av denna hemska syn!

 

Dumma pappa hade huggit ner mitt älskade plommonträd :( Var tvungen att äta ett omoget plommon bara för saken skull...

 

 

 

Dom två sista bilderna är hur trädet såg ut innan det mördades. Superfint tycker jag och till våren när de vita blommorna kommer ser det ut som ett sagoträd. Och nu får jag aldrig se det igen och plocka egenodlade plommon. Suck...


Regnig dag

2 dagar kvar sen slipper jag jobbet! Fast jag får bara 4 dagar ledigt för sen börjar skolan igen... Inte jättesugen på det om jag ska vara helt ärlig.

Efter jobbet idag (som gick supersegt) åkte jag till stan och fikade med en kompis. Supermysig var det och definitivt på tiden, har inte sett henne på jättelänge.

Det har även regnat konstant hale dagen. Just nu är det sånt där jobbigt regn som i pricip ligger kvar i luften och knappt rör sig. Det har även vräkt ner vid vissa tillfällen, som tur var så slapp jag cykla i spöregn, bara i lite duggregn.


Chupa Chups

Dom här klubborna är helt fantastiska! Hade i princip glömt bort dem till jag åkte till Tjeckien i sommras. Hittade dom på Tesco och tvekade inte med att köpa en handfull. Favoritsmaken är Strawberry and Cream flavour!!! Hitta fler smaker här. Supergullig hemsida ju ;)


Helt klart en favorit

Smultron + jobb...

Började dagen med att gå ut till rabatterna och plocka mig lite smultron att ta med till jobbet att mumsa på. I år har vi verkligen massvis med stora fina saftiga smultron. Älskar alla sorters bär och det absolut bästa är ju när dom är nyplockade. 

 

Den bar det av mot jobbet... Där sitter jag framför en dator och tråkar i 8 timmar, klickar in massa artikelnummer och sen REVISE, REVICE, REVISE!!! Arbetsskada...

 

Ser kul ut, ellerhur? Tur att tjejen jag jobbar med är trevlig/rolig. Annars hade det varit sååå mycket tråkigare att sitta där :) Men på torsdag ska jag iallafall baka kakor och ta med och bjuda på på fredag. Bara för att alla varit så trevliga och snälla mot mig och välkomnat mig till deras lilla kontorsmiljö.


Köttfärsmackor och hallonpaj

Idag var det min mat-dag ocg jag lagade köttfärsmackor!

Mina supergoda köttfärsmackor
Såhär ser dom ut. Mums!

Till efterrätt så fixade mamma hallonpaj med vit choklad.


Den är sååå god!!!

Fakta #1 Sågfisken

Sågfisken är en brosksfisk som lever i grunda tropiska vatten kring Afrika, Australien och Karibien. Det finns sju olika arter av sågfisken och man kan i princip säga att den är en blandning mellan en haj och en rocka. Den minsta arten blir ca 1,4 meter lång medan den största atren blir upp emot 7 meter lång. Könsmogen blir fisken efter ca 10 år. Den genomsnittliga levnadsåldern på sågfisken är 25-30 år.



Sågfisken är rätt uppenbart mest känd för den udda nosen. Nosen är full men "tänder" på sidorna som är ca 2,5 cm långa och nosen ser lite ut som en motorsåg. Nosen är inte bara häftig att se på, den har även betydelse för sågfiskens överlevnad. I nosen sitter små sensorer som hjälper fisken att känna av potentiella byten när den simmar längs botten. Den kan även vifta sin taggiga nos fram och tillbaka för att oskadliggöra byten eller eventuella fiender. Kan ge allvarliga skador på t ex människoben.



Sågfiskens kropp är väldigt lik hajens men fiskens mun är placerad på undersidan av huvudet precis som hos rockan. Sågfisken har inga tänder i munnen så den sväljer bytena hela. Även gälarna sitter på undersida.



Sågfiskar är aktiva på nätterna och vilar på dagen och trots det skräckinjagande utseendet så är de inte aggresiva. De attackerar inte människor och de inte blir överraskade eller provocerade.

Idag är sågfisken en extremt hotad art. Antalet individer har minskat drastisk då den överfiskats pga sitt högt eftertraktade kött och den coola nosen. Denna fisk har knappt förändrats alls på flera miljoner år och nu riskerar vi att gå miste om en så fantastisk art. Jag hoppas att den får leva vidare!  

Filmkväll med mina vänner Ben & Jerry

Upptäckte nyss att Ocean's Eleven går på Canal+ och det är en film man bara måste se när den än går. Vet inte hur många gånger jag sett den ny, tycker den är så bra! Fast jag fattar fortfarande inte hela handlingen, hahaa.

 

  

Sitter under en filt med en härlig burk Ben & Jerry's Icecream Strawberry Cheesecake och bara myser. Ska försöka att inte äta upp hela burken bara. 


Fyy...

...fasen vad svårt det är att få designen som man vill! Har suttit hela dagen och försökt och har typ inte kommit någonstans. :( På onsdag tror jag att min kompis ska komma hit och hjälpa mig vilket jag verkligen verkligen behöver. Det är ju bara en massa bokstäver och siffror och dom säger mig ingenting!!!


Ett avsnitt av The Simpsons mutrar alltid upp lite :) 


Saftigt!

Detta måste vara den absolut godaste saften jag någonsin druckigt. Bob, Be natural med smak av passionsfrukt och apelsin! <3 (finns även som jordgubb/lime och hallon/björnbär)



  

Lunch med mamma och pappa

Idag åkte vi till Strandkanten nere vid sjön och åt lunch. Det var väldigt mysigt och vi vart jättemätta. Mamma och Pappa åkte iväg för att kolla på baseboll/handla. Jag sitter hemma och kollar på "Paris Hilton, my new BFF", så hilma fjantigt! xD


Jag åt en biffstek med pepparsås och stekt färskpotatis. Helt okej.


Detta är vad jag hade på mig idag.


Jag älskar ringar! Köpte denna i London förra året.




Globetrotter

Har hittat (vad jag tycker iallafall) ett superroligt spel!

http://tank.spelo.se/globetrotter.html

Man får en stad och ett land som man ska nåla ut på en världskarta. Sen räknas det ut hur många kilometer ifrån man hamnade och så får man poäng efter det. Det krävs ett visst antal poäng för att nå nästa nivå. Mitt bästa resultat är än så länge ca 22000 poäng. Så kul och samtidigt lärosamt!

 

Första inlägget!

Hejhej. Jag heter Ellinor Pettersson, bor i Karlskoga och är 17 år. Denna blogg skapade jag för att själv kunna se tillbaka i tiden och minnas vad jag gjorde/kände en viss dag. Ska bli spännande och se ifall jag lyckas hålla den igång. Hoppas det iallafall...


På hotellet i Brno, Tjeckien i juli i år.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0